Bildbank

Via länken intill öppnas bildbanken i ett separat fönster. Med denna applikation kan du som besökare välja att studera bilderna i de fördefinierade albumen eller att söka på bilder via Sökning/Arkiv i huvudmenyn. Om du ser på bildens detaljer kan du även öppna en kartlänk, där fotopositionen framgår via Google Maps. Om du önskar se en bild i större format, klicka på förstoringsglaset längst ned till höger på en bild i ett album eller klicka på Visa bildspel.

För den som önskar beställa ett motiv i svartvitt, så kan detta alternativ erbjudas för samtliga bilder i bildbanken.

För privatpersoner står bilderna till förfogande vid beställning av en färdig fotoprodukt, såsom utskrifter på fotopapper, canvastavlor, fototapeter etc.

Företag har möjlighet att köpa bildfiler för användning i kommersiell verksamhet. Såväl i tryckt form som via Internetpublicering. Överenskommelse om pris sker efter diskussion kring det tänkta användandet av bilden.

Natur avser bilder där människa/hund ej är del av motivet. Friluftsliv skildrar ögonblick där människa/hund utgör huvudmotiv och naturen bildens bakgrund. Respektive kategori är i sin tur indelat i årstider och i geografiska områden (land och region).

Vid beställning/förfrågning, ange benämningen på motivet som framgår under respektive bild när du väljer att visa bilddetaljer.

Söktips

I bildbanken under Sökning/Arkiv kan du dels välja att se bilder utifrån när de är tagna eller utifrån inlagda nyckelord. Du kan även välja att göra fritextsökningar, varvid applikationen kommer returnera de bilder som överensstämmer med sökkriteriet utifrån bildens nyckelord och bildfilens namn.

Det går fint att kombinera sökord. Ett mellanslag mellan ord innebär att båda orden då måste finnas med i bildinformationen. Om du skriver ett kommatecken (utan efterföljande mellanslag) mellan sökorden, räcker det med att ett av orden finns med i bildinformationen.

Använd ordet höjdpunkt i en sökning om du vill se de bilder som vi själva anser vara lite extraordinära.

Exempel på söktexter i bildbanken:

Du vill se bilder där ordet Mittåkläppen figurerar och där bilderna är tagna vintertid. Skriv då in mittåkläppen vinter.

Du vill se bilder som innehåller sökorden Skars eller Helags, oavsett säsong. Söktexten blir då skars,helags.

Du vill se bilder som innehåller sökorden Mittåkläppen eller Skars tagna sommartid. Vid detta önskemål blir söktexten (mittåkläppen,skars) sommar.